مردم اقلید را رسم بر این است که اول روز اسفند را بایستی هلیم بخورند و هلیم پزان اقلید نحوه بخصوصی دارد، اول اینکه چند روز قبل گندم را آب کرده و پس از نرم شدن در هاون میکوبند .
وسایل لازم عبارتند از : گندم کوبیده، گوشت گوساله، روغن حیوانی، دارچین، شکر، آب و بعضیها هم از گوشت بوقلمون استفاده میکنند. اول گندم را جدا پخته و گوشت را نیز جداگانه میپزند( اگر گوشت خوب و نازک باشد و زود بپزد احتیاجی به پختن جداگانه گوشت نیست) سپس گندم و گوشت را در هلیمپز با دو دسته و در زمان حال در دیگهای بزرگ ریخته و در تنور که از آتش هیزم گرم شده و حبههای آتش به سرخی یاقوت است میگذارند (هلیمپز یا دودسته ظرف گلی است که در زمان قدیم خود مردم میساختند و نمونههای کوچک آن برای نگهداری ادویه و روغن و غیره تهیه میگردد) .هلیم باید تا صبح در حال پخت باشد تا خوب جلا یابد صبح روز اول اسفند که از خواب بیدار شدند هر کسی بنوبت هلیم را مالش میدهد تا اینکه خوب نرم و کشدار و خوشمزه شود، پس از آماده شدن در سینیهای بزرگ که به آن معجومه میگویند ریخته و در سفره میگذارند، همه دور هم هستند و چقدر با صفاست، هر کسی سهمی از هلیم را در بشقاب ریخته و با هر چند نفری با هم سهمیه خود را در سینی ریخته میان هلیم را باز کرده و دارچین و روغن خوب و شکر را در آن ریخته و نوش جان مینمایند .
منبع : eghlidcity.com
گردآورنده : اقلید نیوز